(Română) De ce sa-mi externalizez serviciile IT?
subscribe
Uncategorized

(Română) De ce sa-mi externalizez serviciile IT?

I: Ce inseamna un serviciu externalizat?
R: Reprezinta acel serviciu de care o firma are nevoie, dar pe care nu doreste sa si-l asigure cu resurse umane proprii.

I: De ce sa-mi externalizez serviciile IT?
R: In general firmele mici si mijlocii, care au nevoie de servicii IT, dar care nu doresc sa angajeze o persoana pentru indeplinirea acestei sarcini, prefera sa-si externalizeze serviciile IT unei firme specializate, reusind astfel sa reduca o parte din costuri. Aceasta solutie de externalizare, ajuta firma sa se focuseze pe activitatea de baza, totodata reusind sa-si eficientizeze aceasta activitate.

Din punct de vedere financiar, pentru firme este mult mai avantajos sa detina un contract cu un furnizor de servicii IT, pe care il plateste periodic cu o suma fixa, decat sa-si creeze cheltuieli cu salarizarea personalului.

Pe timp de criza, Outsourcing-ul IT, pare sa reprezinte solutia de reducere si optimizare a costurilor pentru firmele mici si mijlocii. Pe langa acest prim avantaj de reducere si eficientizare a costurilor, prin externalizarea serviciilor IT, veti avea siguranta si certitudinea ca o intreaga echipa de profesionisti se vor ocupa de nevoile firmei dvs, o echipa care nu-si va lua concediu niciodata si care va trata de fiecare data orice task cu prioritate.

Lasand pe mana specialistilor aceasta activitate, veti fi siguri ca afacerea dvs. va fi intotdeauna pe maini bune!

Un studiu dat publicitatii de Computing Technology Industry Association, a scos in evidenta faptul ca 93% din angajatori nu sunt multumiti de competentele angajatilor din departamentul IT, deoarece acestia nu tin pasul cu tehnologia.

Din acest motiv, o externalizare a acestor servicii, nu numai ca ofera o reducere a costurilor cu cel putin 30%, dar veti fi sigur ca de afacerea dvs. se va ocupa o firma specializata care tot timpul va investi in pregatirea si specializarea personalului.

Pentru firmele mici si mijlocii, unde un departament de IT nu-si justifica costurile, externalizarea serviciilor IT tinde sa devina cea mai buna solutie!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Curs Valutar

14 June 2024
Curs oferit de Banca Națională a României
EUR
4.9772 RON
USD
4.606 RON
GBP
5.8891 RON